Ondernemingsplan

 

 

 

 

 

Every great story needs a beginning. BILLBOARD HEINEKEN USA

Als ondernemer moet je ergens beginnen. Bijvoorbeeld met een goed ondernemingsplan. Dat schrijf je niet op de achterkant van een bierviltje – zelfs niet als het van Heineken is.

 

Kritische blikken

De blik van banken, financiers, investeerders, leasemaatschappijen, franchiseorganisaties, crowdfunding platforms en subsidiënten is tegenwoordig kritischer dan ooit. Van u wordt professioneel huiswerk verwacht.

 

Verloren plannen

Niet alle ondernemers slagen erin hun ideeën goed en overtuigend op papier te zetten. Ze blinken uit in andere zaken. Of ze hebben er de tijd niet voor. Zo gaan kansrijke ideeën verloren.

 

Hoe schrijf ik een winstgevend ondernemingsplan?

Dit is de meest gegoogelde vraag door ondernemers. Dat resulteert vaak in het downloaden van kant-en-klare templates. Die bieden structuur. Meer ook niet. Want: hoe formuleer je nu eigenlijk een visie? Hoe zet je een mission statement op papier dat werkelijk houvast biedt? Hoe ontwikkel ik een creatief marketingplan dat loyale klanten genereert? Hoe implementeer ik internet en sociale media in mijn businessplan? Kortom: hoe onderscheid ik mij met mijn onderneming op een overvolle markt – om te beginnen op papier. Ik adviseer u bij het schrijven van een goed en overtuigend ondernemingsplan.

 

Online quick review

Hebt u uw ondernemingsplan al geschreven en bent u benieuwd naar de kritische maar vertrouwelijke blik van een professionele buitenstaander? Vraag dan een online quick review aan.