Reclameplan

 

 

 

 

 

 

 

Zaken doen zonder reclame maken is als knipogen naar een meisje in het donker: alleen jij weet wat je doet. STEWART A. BRITT

 

 

 

U ontwikkelt zelf uw reclame. Of werkt samen met een tekstschrijver, ontwerper of reclamebureau. De vraag is: leveren uw reclame-inspanningen wel op wat u ervan verwacht?

 

Reclamemoe

Het gemiddelde consumentenbrein verwerkt dagelijks een nauwelijks nog te schatten aantal reclame-impulsen. Bewust en onbewust. Via oude en nieuwe media. Bovendien is koopgedrag zelden gebaseerd op feiten en rationele argumenten. Hoe krijgt u uw reclameboodschap tussen de oren van uw doelgroep zodat deze gevoelsmatig voor uw merk, product of dienst kiest? Wat is uw remedie tegen reclamemoeheid, desinteresse en keuzestress?


Een goed reclameplan is een goed plan

Wat wilt u met uw reclame bereiken, bij welke doelgroep, met welke media- en reclamemiddelen en tegen welke kosten? U kunt kiezen voor een langlopende, institutionele advertentiecampagne. Of een snelle guerrilla-actie waarbij u met behulp van sampling klanten kennis laat maken met uw product. Maar misschien is uw doelgroep beter bereikbaar met radio en tv. Of uitsluitend via internet en sociale media. In de zakelijke markt is een direct-mail campagne in combinatie met advertenties in vakbladen vaak verrassend effectief.

 

De hamvraag is: hoe bouwt u een ‘breinpositie’ op bij uw doelgroep. Dat wil zeggen, hoe zorgt u er voor dat klanten onbewust aan uw merk denken als ze een bepaald product of dienst nodig hebben. Ik adviseer u bij het schrijven van een op resultaat gericht reclameplan. Een plan waarbij u op slimme wijze inspeelt op de belangrijkste menselijke zwakheid: de behoefte aan erkenning en bevestiging.  

 

Professionele briefing

Besteedt u uw reclame uit? Met een professionele briefing voor uw reclamebureau bespaart u veel geld en ergernis. Ook is het resultaat van reclamecampagnes daardoor beter meetbaar. Als onafhankelijk consultant help ik u ook bij het kiezen van het reclamebureau dat het beste bij uw bedrijf past. En ik kijk voor u kritisch mee over dure creatieve schouders.