Verkoopoplan

 

 

 

 

 

It’s a jungle out there. No. It’s even wilder. JAY CONRAD LEVINSON, MANAGEMENT CONSULTANT EN AUTEUR

 

Staan uw verkoopdoelstellingen goed op papier? Kan uw verkoopteam er mee uit de voeten? Tijd voor een goed plan, een verkoopplan.

 

Hoe realiseert u uw verkoopdoelen?

Verkopen is tegenwoordig belangrijker dan produceren. Targets, servicelevels, customer relationship management – om aan het eind van het jaar uw verkoopdoelen te realiseren, is het goed vooraf vast te leggen wat u van uw salesteam verwacht. Hoe gaan ze bestaande klanten overhalen meer af te nemen? Hoe maken ze van suspects prospects, van prospects klanten en van klanten trouwe klanten?

 

De klant centraal

Toegegeven, een open deur. Maar wat doen uw verkopers, relatiebeheerders of accountmanagers met klanten die klachten hebben of zelfs weglopen? Nog belangrijker: wat doen ze met klanten die zeggen tevreden te zijn maar toch voor een andere leverancier kiezen? En hoe verlegt u met succes de focus van klanttevredenheid naar klantbelang? Met een goed verkoopplan slaagt u erin zowel klant- als aandeelhouderswaarde te creëren.

 

Afgestemd op uw onderneming

In het verkoopplan zoek ik samen met u naar de antwoorden die passen bij uw onderneming. In een professioneel salesplan zijn elementen opgenomen van het ondernemingsplan, marketingplan, reclameplan en communicatieplan. Maar centraal staan de strategische, tactische en operationele keuzes die worden gemaakt om de verkoopdoelen te realiseren. Klik hier om uw verkoopplannen tot een succes te maken.